ToukoNiinimäki

Vanhassa vara huonompi?

Olen kriittisellä silmällä seurannut Helsingin seudun liikenteen (HSL) valitsemaa linjausta poistaa 50 prosentin opiskelija-alennus yli 29-vuotiailta opiskelijoilta pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen osalta. Helsingin Uutiset kertoi 12.12.2013 (http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/270296-opiskelijat-hsl-syrjii-yli-30-vuotiaita-opiskelijoita), että monet opiskelijajärjestöt ovat tuoreeltaan tyrmänneet kyseisen päätöksen ikään kohdistuvana syrjintänä; kyseiseen mielipiteeseen on helppo yhtyä.

HSL:llä on suurehko alueellinen ja infrastruktuurinen merkitys pääkaupunkiseudulla liikkuvien kansalaisten kollektiivisessa mobilisoinnissa. Seudun opiskelijoiden saumattoman liikkuvuuden turvaamisen kannalta olisi ensisijaista tarjota joukkoliikennettä mahdollisimman matalan kynnyksen periaatteen mukaisesti, esimerkiksi opiskelijoiden tulotasoon tai ikään katsomatta.

Opiskelu ja siitä kumpuava työvoima yhdistettynä työpaikkoihin luovat kasvun raamit kunnallisella tasolla; tässäkin mielessä HSL:n ikäsyrjintä on perusteetonta ja hyvin epäoikeudenmukaista.

Tämä viesti on lähetetty Helsingin seudun liikenteen hallituksen jäsenille. Ota sinäkin yhteyttä päättäjiin ja vaikuta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Veikko Korhonen

Moni ikiteekkari on varmaan yliopiston kirjoilla pelkästään tämän alennuksen vuoksi. Vielä 90-luvun alussa moni oli kirjoilla ilmaisen nettiyhteyden vuoksi. Opiskelija-alennukset voisi kokonaan lakkauttaa.

Toimituksen poiminnat